woensdag 22 januari 2014

Linzen curry met kip

Ik heb weer iets ontdekt waar ik gek op ben; groene curry! Je kunt het met allerlei soorten groenten maken maar een van mijn favoriete combinaties is met linzen, spinazie en kip.

Ingrediƫnten:

Linzen (bijv. een blikje van Bonduelle)
400 ml kokosmelk
Ui
300 g kipfilet
1 bakje boemboe groene curry (100 g, Albert Heijn)
Verse spinazie
(eventueel rijst)

Laat de linzen uitlekken in een vergiet en kook ze daarna in de kokosmelk. Bak de uitjes en de kip en voeg vervolgens de linzen in kokosmelk toe. Laat dit koken en doe de groene curry erbij. Nu veel roeren en omscheppen. Al de curry goed is gemengd met de kokosmelk kan de spinazie erbij. Ik heb hier geen hoeveelheid bij gezet aangezien je zelf best kan inschatten hoeveel (zelfde geldt voor de ui). Laat de spinazie slinken en roer alles nog eens goed door elkaar. Wanneer de spinazie is geslonken kun je opscheppen. Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen: